Imprimeix

Palamós prepara la Diada Sardanista Nadalenca per diumenge dia 21

Posted in ültimes notícies

L'Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós celebrarà el quart concert d'aquesta temporada el proper diumenge dia 21, dins de la Diada Sardanista Nadalenca, i la Gorga en serà l'escenari.
Cada any els sardanistes palamosins celebren un concert a la primavera, un segon a l'estiu, el terecer a la tardor i el nadalenc.
La diada es complementa amb una audició de sardanes matinal. Tant el concert com l'audició aniran a càrrec de la Principal de la Bisbal. L'audició, que es farà al passeig, a les dotze del migdia contempla la interpretació de nou sardanes d'autors ben variats: Puigferrer, Cassú, Ortí, Viladeau, saderra, Mas Ros, León, Marons i Moraleda.

Cobla la Principal de la BisbalEl concert s'iniciarà amb una peça d'Antoni Mas, molt apropiada per la data, De Nadal a Sant Esteve, seguirà amb Garreta i la peça Matinada. En homenatge al centenari de la denominació Costa Brava, s'ha programat la sardana Costa Brava, original d'Agustí Borgunyó. El protagonisme de la tenora el trobarem en una de les peces més emblemàtiques de Josep Serra i Bonal, La reina de les flors.
Fa 125 anys del naixement de Josep Saderra i cent del naixement del seu germà petit Manel, més conegut com a Puigferrer. La Bisbal commemora aquestes efemèrides amb les peces Els dos germans, per a lluïment de tibles, i Llac encantat. Els directors de laformació bisbalenca sempre han tingut un lloc destacat en la programació de la cobla. En aquesta ocasió seran Francesc Cassú, director actual, el seu pare Josep i Conrad Saló, amb les peçes Ferm amor, Petit Isaac i Els ocells et canten, respectivament.
El programa es complementarà amb l'Empordà, d'Enric Morera, Més que amics, d'Albert Font, trompeta de la formació bisbalenca. El fermall al concert el posarà Viladesau amb l'emblemàtica Girona 1808.