• Aplec de Sardanes

  • Havaneres a la vigília de l'Aplec
  • Mostra d'Havaneres de Palamós
  • Concert Estiu amb la Principal de la Bisbal i els Montgrins
  • Mostra de l'Havanera Catalana
Imprimeix

ARCADI MARGARIT I CASADEVALL

Posted in Compositors de Palamós

Arcadi Margarit neix a Palamós l’1 de febrer de 1913. Deixeble del gran Albert Martí, tota la vida la va dedicar a la tenora. Amb aquest instrument el trobem el 1932 a la cobla l’Arbucienca. Després va actuar diferents temporades a conjunts de Palafrugell. Més tard s’integrà a la Moderna de la Bisbal; a l’As d’Anglès; a la Montgrinenca; a l’Albert Martí, suplint el titular quan aquell tenia altres deures, o a la Melodians en fer una gira per França.
El 1948, després de la mort d’Albert Martí es decideix reorganitzar la cobla i l’Arcadi ocupà el lloc del seu mestre. Més endavant passà a “La Principal de Bages” i a la “Laietana”. També va ser membre de la Banda Municipal de Barcelona.
Com a compositor va escriure unes 25 sardanes, algunes de signades amb els pseudònims Rossend Aubi i A. Marca. Comença aquesta llista el 1940 amb “Petites volades”, obligada de tenora. Altres títols d’Arcadi Margarit són: “En Patufet Pau Pi” la més coneguda, “El gat de la Font”, “L’argent viu de casa”, “Xamosa Maria Pietat” i “Refilets genissencs”.
Aquest instrumentista de tenora i compositor, l’Arcadi Margarit i Casadevall, moria el 8 de desembre de 2001 a Manresa als 88 anys.